11 Dec Saggas promou tres projectes per a compensar la seua petjada de carboni
- La companyia participa en tres projectes de reforestació a Terol, Pontevedra i Astúries amb els quals pretén compensar parcialment la seua petjada de carboni.
- Saggas també participa en un projecte de compensació d’emissions en la Marjal dels Moros.
Saggas ha incrementat el seu compromís mediambiental per a compensar la petjada de carboni de la companyia. En 2023 i 2024, Saggas ha posat en marxa dos nous projectes de compensació de la seua petjada de carboni en Loureza (Pontevedra) i Ibias (Astúries) que se sumen al posat en marxa en 2022 en Ejulve (Terol).
En concret, en 2024, Saggas ha promogut un projecte de reforestació de 16,9 hectàrees en la localitat asturiana de Ibias que permetrà una absorció total de 710 tCO2e al llarg dels 45 anys del seu període de permanència. El projecte contempla la plantació d’un abedular, una espècie autòctona de la zona. Fins al moment, Saggas ha utilitzat 129 tCO2e corresponents a les tones d’absorció disponibles a l’inici del projecte per a compensar part de la seua petjada de carboni d’abast 1, 2 i 3 de 2023.
Per part seua, el projecte de la localitat gallega de Loureza contempla la reforestació de 2,21 hectàrees de muntanya afectada per un incendi forestal en 2013. Aquest projecte, que té un període de permanència de 45 anys amb una absorció total prevista de 1.099 tCO2e, contempla la plantació de 2.340 arbres de l’espècie Pinus pinaster. Fins al moment, Saggas ha utilitzat 66 tCO2e d’absorció disponibles en l’inici del projecte per a compensar el 42,04% de la seua petjada de carboni d’abast 1 i 2 de 2022.
Tots dos projectes se sumen al posat en marxa en 2022 en Ejulve, Terol, que s’ha utilitzat per a compensar part de la petjada de carboni d’abast 1, 2 i 3 de la companyia de l’any 2021. En total, el projecte compta amb una absorció prevista de 501 tCO2e en el seu període de permanència de 50 anys. Els tres projectes es troben registrats en l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic i han permés a la companyia obtindre el segell Calcule, Reduïsc i Compense de la seua petjada de carboni dels anys 2021, 2022 i 2023.
Projecte compensació en la Marjal dels Moros
Saggas també busca compensar la seua petjada de carboni en el seu entorn més pròxim. En aquest sentit, el mes d’octubre passat, la companyia es va convertir en una de les tres primeres empreses a adherir-se a la pre-venda de crèdits de carboni del projecte de reducció d’emissions de CO₂ en la Marjal dels Moros. La iniciativa s’emmarca en el projecte europeu LIFE Wetlands4Climate, coordinat per la Fundació Global Nature, l’objectiu de la qual és aprofitar el potencial com a embornal de carboni dels aiguamolls al mateix temps que millora la biodiversitat i la resiliència d’aquests ecosistemes.
El projecte de gestió i restauració de la Marjal *dels Moros començarà en 2025 i tindrà una duració de 10 anys, durant els quals es realitzaran accions de gestió de vegetació i restauració de sòls en una extensió de 75 hectàrees. S’estima que aquestes accions mitigaran un total de 1.517,79 tCO2e als 10 anys de vigència del projecte. Amb la signatura d’aquest acord, Saggas adquireix 20 tCO2e.