22 Jul Saggas va evitar l’emissió d’al voltant de 59.000 tones de CO2e en 2019
Des de la posada en marxa del compressor en 2018, la planta ha evitat l’emissió de més de 220.000 tones de CO2e.
La planta de regasificació de Sagunt ha evitat l’emissió d’al voltant de 58.724 tones de CO2e en l’exercici 2019. Les inversions en millores mediambientals dutes a terme per Saggas han permés un increment en l’eficiència energètica de la instal·lació amb el consegüent estalvi energètic i reducció d’emissions associades.
En concret, en 2019 la planta ha invertit 550.000 euros destinats a millores en el compressor, la finalització d’una planta de autogeneració de nitrogen i la instal·lació d’un variador de velocitat en bombes primàries. Des de la posada en marxa del compressor, que va suposar una inversió d’11 milions d’euros en 2018, Saggas ha evitat l’emissió de més de 220.000 tones de CO2e.
Així mateix, en 2019 s’ha iniciat un nou procés de compensació voluntària d’emissions, sotmetent a la consideració dels treballadors de Saggas l’elecció dels projectes. Els crèdits d’aquests projectes permetran compensar les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle procedents de fugides de refrigerant d’aire condicionat, combustió de maquinària i viatges per treball i in itinere corresponent als anys 2018 i 2019.
En línia amb el seu compromís amb el medi ambient, l’any passat Saggas es va adherir a la campanya No plastic, promoguda pel projecte Ecoport II de l’Autoritat Portuària de València, per a lluitar contra l’ús d’envasos de plàstic. En concret, Saggas ha assumit el compromís de reduir en un any un 50% la quantitat de botelles i gots de plàstic que es consumeixen en la planta.
Compromís amb l’entorn
Durant l’exercici 2019 Saggas ha col·laborat amb 38 iniciatives a l’entorn de Sagunt i la comarca del Camp de Morvedre. En línia amb la seua política de Responsabilitat Social Corporativa, la planta centra les seues col·laboracions en cinc àrees: dinamització de l’entorn, acció social, cultura, esport i medi ambient.
En concret, en 2019, Saggas ha mantingut la col·laboració amb iniciatives culturals rellevants per a Sagunt com el festival Sagunt a Escena, els Tallers de Cultura Clàssica, Passió per Sagunt o la Fundació Bancaixa; ha signat un conveni amb la Generalitat Valenciana a través del CEACV per a reparar part de les infraestructures danyades en l’incendi que va assolar el parc natural de la Marjal dels Moros; ha participat en el Fòrum ASECAM de Sostenibilitat Ambiental; ha donat suport a esdeveniments esportius com la Mitjana Marató o la 30K Ciutat de Sagunt i ha mantingut la seua col·laboració amb el Centre Solidari d’Aliments de Sagunt i amb PayaSOSpital que ha visitat en dues ocasions l’hospital de la zona, entre altres iniciatives.